dinsdag 29 mei 2018

Gecoördineerde Troll-aanvallen op Social Media


Inleiding.

Ik kan me nog goed herinneren dat het microbloggin platform Twitter, voornamelijk gebruikt werd door journalisten en computerfanaten, om korte boodschappen (links naar interessante artikelen) uit te wisselen.

Door de jaren heen veranderde het hele sociale media landschap echter in een slachtveld van digitale oorlogvoering.

Hoewel ik Twitter in eerste instantie uitsluitend gebruikte als communicatie kanaal met mijn geliefde Open Source gemeenschap, ben ik zelf ook gevallen voor het 'Politiek Activisme'. Ik heb gretig meegewerkt aan de Online campagne "Operation Protective Edge" van het IDF.

Verharding.

Als gevolg van de steeds verder toenemende islamisering van het Europese continent, met dank aan het #EU monster, is de 'strijd' verhard. Inmiddels bezwijkt de Sociale Media onder de trollen legers. Er zijn zelfs troll-apps! (waarover later meer).

Zionisme.

Iedereen die kritiek heeft op het rabiate antisemitisme, islamcritici is een 'Zionist'. Inclusief speklapjes etende hoogblonde roomblanke kaaskop Jan-Willem en 'Zionisten' moeten bestreden worden, want ze hebben geen bestaansrecht!

Werkwijze.

 Het grootste deel van het 'Anti-Zionistische' trollen leger bestaat uit 3-e en 4-e generatie migranten kinderen. Het antisemitisme wordt ze via satelliet zenders  en de moskee met de paplepel ingegoten. Door de segregatie treken deze kinderen voornamelijk met soortgenoten op en hitsen ze elkaar op. 'Anti-Zionisme' levert hun status op binnen de groep. Daarnaast speelt de islamitische overbevolking van Europa parten. Niet islamitische klasgenoten, willen er bij horen en scoren dus 'respect' door mee te doen.

Uitloken.

Fase 1:  het uitlokken van reacties door slachtoffers: Schrijf haatdragende onzin, liefst in slecht Nederlands "kkjoden", "kkhollander" en veel dreigementen.

Fase 2: uitlokken van boze reacties. Probeer uit te vissen hoe je het slachtoffer kan kwetsen, zodat deze een boze (bij voorkeur beledigende) reactie stuurt.

Fase 3: coördinatie - deel de reactie met je mede-trolls en zorg dat deze gerapporteerd wordt bij de Sociaal Media aanbieder.

Fase 4: Missie geslaagd als het slachtoffer (tijdelijk) door de Sociale Media aanbieder wordt geblokkeerd.

Troll-apps.

Voor 'beginners' zijn er diverse troll-apps beschikbaar. Als je nog geen gemeenschap hebt opgebouwd, kan je dit doen vanuit de app. De app biedt links naar 'ongeoorloofde' posts op de diverse Sociale Media, die gerapporteerd dienen te worden, op deze manier kan je punten sparen.

Hoe bescherm je jezelf?

Het enige wat je kan doen is negeren en meteen blokkeren, ze geen kans geven je te rapporteren. Als iemand een Palestijnse, Turkse, Marokkaanse vlag in zijn/haar profiel heeft of Erdogan aan prijst, blokkeer ik ze meteen. Het is volstrekt nutteloos om met deze trolls in discussie te gaan, want hun enige doel is het jouw het zwijgen op te leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten