zaterdag 1 september 2012

Epson Stylus SX130 onder Ubuntu

De Epson Stylus SX130 all-in-one is niet alleen goedkoop in aanschaf, hij is ook voordelig in gebruik. Voor thuisgebruikers, die niet al te hoge eisen aan een printer, kopieermachine en flatbet scanner stellen, een fantastisch apparaat voor weinig geld.

De printer werkt (zoals vrijwel alle printers) onder Ubuntu, direct nadat de USB stekker in de computer of USB HUB is gestopt.

Voor de scanner, dienen echter een aantal .deb pakketjes te worden geïnstalleerd. En om eerlijk te zijn, was het een behoorlijke speurtocht om deze pakketjes te vinden.

De scanner werkt niet met een van de sane frontends, de aangeboden software is echt noodzakelijk om de scanner functie te kunnen gebruiken.

In dit artikel worden de benodigde pakketjes (in chronologische volgorde), via Mediafire.

Als je de pakketjes, braaf in de volgorde waarin ze hieronder worden aangeboden installeert, kan je binnen een paar minuten aan de slag met de ingebouwde scanner.

1. Libtdl3.

Een benodigde bibliotheek, dient echt als eerste dient te worden geïnstalleerd, anders mislukt de rest.

2. Iscan-Data.

Data bestanden voor de Iscan applicatie.

3. Iscan.

De benodigde scanner software.

Belangrijk!

De eerste keer dat je Iscan opstart, dien je dit als superuser te doen, om de scanner te herkennen. Je dient Iscan dan ook voor de eerste keer vanuit een termnial venster op te starten:

sudo iscan

Iscan herkent de scanner automatisch en eventueel kan je er voor kiezen om wat voorkeuren aan te passen aan je eigen wensen. Je kan het Iscan icoon eventueel in de werkbalk vastpinnen.

Veel scan plezier met je Epson Stylus SX130 onder Ubuntu!1 opmerking:

  1. Hartelijk dank voor deze tips,ik heb eindelijk mijn scanner aan de praat gekregen!!Het werkt perfect!

    BeantwoordenVerwijderen